fredag 27 juni 2008

West Coast Riot - En studie i Punk och att vara attack-social



Så har sommarens höjdpunkt kommit och gått, och jag har mirakulöst nog överlevt..

Dagen började med en baksmälla efter min och Axels förfest.
Vi fick skjuts in till stan av Jennie som skulle joina oss först senare... Det regnade så jag köpte regnponchosar. Jag köpte 3 st, en till mig, en till jennie och en till syrran. När pengarna var överlämnade och jag var lycklig ägare till 3 ponchos slutade det att regna.

Nästa incident inträffade vid insläppet... Vi stod i en av köerna till festivalen, och Axel sa: "Kom så ställer vi oss i den där kön längst till vänster, den ser ut att gå snabbast." Sagt och gjort. Vi ställde oss i den snabbaste kön (Som dock var allt annat än snabb). Efter en lång tids köande var jag äntligen framme vid kassan, Jag höll stolt upp min biljett som jag hade köpt och skrivit ut själv. Hon på andra sidan sa: "Den biljetten funkar tyvärr inte i den här kassan, du får gå och ställa dig i den kön längst till höger, det är där de har scannrarna som kan läsa streckkoden på din biljett." Axel hade en biljett som funkade, så han sa: " Jag springer bort och kollar på De Lyckliga Kompisarna, Vi ses inne på området när du kommer in ! "

Jag gick och ställde mig i den högra kön, den långsammaste. Det var nu jag fick lida för de 4 halvliters ölen jag hade druckit tidigare..... I biljettköer finns det nämligen inga toaletter.
Shit vad kissenödig jag var!

45 minuter tog det att stå i den nya kön och när jag hade blivit insläppt var det panik, Jag sprang i galopp mot ett av stängslen. När jag kommit ungefär halvvägs i pinkandet kom en vakt framspringandes och frågade om det verkligen är så man beter sig.... Jag sa nej, bad om ursäkt och avbröt omedelbums mitt olämpliga beteende.

På grund av allt strul vid insläppet missade jag DLK vilket grämde mig mycket.
Jag träffade Axel inne på området och vi drack en öl innan det var dags att se No Fun At All.
De spelade en massa gamla låtar som jag gillade.

Efter No Fun At All styrde vi kosan mot öltälten för att dricka öl och hitta nya vänner.
Metoden för att hitta nya vänner är att vara ”attack-social”
Både jag och Axel var grymma på att hitta trevliga människor att prata med, även om det inte är en så stor bedrift på West Coast Riot där nästan alla (utom arga gubben som inte vill vara med på kort, se bilden nedan) är just trevliga. (Jag sätter bara in en liten bild, för folk med taskig attityd skall fan inte få mycket utrymme i min blogg)
Jag tog kort på nästan alla, men eftersom detta inte är en fotoblogg behåller jag de flesta korten för mig själv, här kommer dock ett par guldkorn…
Sara-som inte är lesbisk, Cowboyhattsmannen, Jordgubben, Jennie, Casha och AxL







Min syster Catrin och flickvän/sambo Jennie kom lagom till Flogging Molly, ett djäkla ös var det.
För att runda av det här inlägget kommer här en snabb sammanfattning av resten av kvällen.

Millencolin avlyssnades på ett öltälts avstånd, till min levers nackdel.
Folk attack-fotograferades.
Ett par skitkort blev det oxå.....

Bad Religion var helt ok även om jag inte såg speciellt många låtar med dem.

High Hats var bra de två låtarna vi såg med dem på CloseUp scenen… Jag och Axel startade Moshpitten framme vid scenen, det var som att tända en tändare i ett metangas fyllt rum, hela skiten exploderade… Det var ett uppdämt behov av att få knuffas som fick utlopp. EXTREMT ROLIGT !

När NOFX gick på hade jag planer på att få återuppleva mitt minne från Solnahallen -96 då jag kom upp på scenen och fick mitt livs stagedive…. Tyvärr var scenen betydligt bättre bevakad den här gången. Syrran, som är rätt kort, fick sitta på mina axlar stora delar av spelningen, vilket har orsakat en stelhet utan dess like idag. De spelade en massa gamla låtar till min stora glädje. Tyvärr hade de hunnit med fler låtar om inte Fat Mike hade ägnat så mycket tid åt mellanprat. NOFX levererade dock i vanlig ordning.

Ett stort tack går ut till alla supertrevliga människor som gjorde den 26 Juni 2008 till Sommarens absoluta höjdpunkt. Synd att bekantskapen med folk man träffar på sådana här tillställningar vanligtvis slutar när sista bandet har gått av scenen…. Önskar att det inte var så.

Cya in the pit !

2 kommentarer:

  1. Grabbsen, grabbsen.
    Nästan mina favoriter under dagen, just för att ni (som jag) attack-socialiserade. Tack så mycket för erbjudande om sovplats och öl-sällskap, och dokumenterad låtsas-vänskap som kommer göra mor min glad. Bilderna på mig som ni tog var dock rätt kassa, jag är söt egentligen...:)

    Rock on.

    //FinaLina (honsomskarsigpåarmarnafyrtiofemgångerminst)

    SvaraRadera
  2. du fick med det mesta micke. och resten får gärna stanna i reptilhjärnan där det hör hemma. och lina, du kanske inte är nöjd med bilden men jämför med resten av oss mongon på övriga bilder! det är svårt att se fly ut på fyllefoton, även om min allra bästa punkpartner micke håller i kameran..

    punka på
    /axl

    SvaraRadera