söndag 29 juni 2008

Urban Exploration, Trespassing och En viskande ko...

Efter de senaste dagarnas hårdsupande ville jag låta levern vila. Ikväll var det dags att utforska ett nedlagt gammalt igenbommat tunnelsystem och Jimmy var inte sen att nappa på idén. Tunnelsystemet är omnämnt på ett par olika UE-sidor på nätet och är igentligen ett rätt så basic ställe att besöka i de sammanhangen men man måste ju börja nånstans... Luftfuktigheten i tunneln var sjuk, det låg som en tjock dimma överallt och de flesta bilderna som togs blev bara gråa pga. detta. Det var lite synd, men samtidigt bidrog luftfuktigheten till att skapa en rätt schysst stämning därnere. Efter ett tag tog tunneln slut och vi tröttnade på att knalla omkring därinne så Jimmy erbjöd sig att visa mig ett nedlagt militärt skyddsobjekt som inte finns med på några kartor.... det lät ju spännande så vi kilade dit istället.... Jimmy påpekade tydligt att här får man inte lov att ta några kort, så detta är den enda bilden ni får se därifrån. Trogna bloggläsare och vänner vet att jag har en speciell fetish när det gäller skyltar så den kunde jag dock inte låta bli... När det militära skyddsobjektet var avklarat drog vi vidare mot kärlekstunneln i Jonsered.
Kärlekstunnels kallas så på grund av att arbetare på Jonsereds fabriker förr i tiden simmade igenom den 150 meter långa tunneln för att på så sätt bevisa sin kärlek för den de hade sex med.

Nuförtiden anses det nog mest korkat att simma igenom tunneln så vi planerar att göra det om en vecka eller två när vattnet har hunnit bli lite varmare igen. Här är utloppet på tunneln, det lär vara mörkt i mitten av den.

Oroliga läsare kan nu lugna sig med att vi inte kommer att försöka oss på detta stunt innan vi har införskaffat ett 150 meter långt rep eftersom vi inte är helt säkra på om tunneln har fritt genomlopp i dagsläget....Det hade känts lite snopet att upptäcka att det sitter ett galler mitt i tunneln om man har simmat medströms.

Vi såg en bäver också, men den får inte ni se för den gjorde sig inte bra på bild.
Sen var det dags att åka hemåt för det är ju trots allt en slentrianmässig måndag på jobbet imorgon.
Och den viskande kon, den har vi här



//
Er vän i onödan...
Mike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar