tisdag 22 juli 2008

Stålmannen-Jens på Universeum..

Att planera och genomföra en intressant helg för min 67-åriga tyska vän var mycket lättare i teorin än i praktiken.

Jag plockade upp Stålmannen-Jens på centralstationen punktligt kl 14.30 i lördags.
Planen för dagen var att gå en långpromenad och avsluta med ett bad i en pitoresk tjärn.
Jens ville titta på TV, och hade dessutom inga badbyxor med sig.
Vi tittade på TV, och på kvällen lagade Jens mat. En kycklingrätt som var fantastiskt god.
På söndagen var det planerat att vi skulle gå på loppmarknad först och sedan åka till Universeum. Tidsmässigt hade jag räknat med att dessa två aktiviteter skulle ta sammanlagt ca 7-8 timmar. 3 timmar på marknaden och 4-5 timmar på universeum. Detta sket sig totalt.


Marknaden klarades av på 1 timme. Jens noterade att det fanns väldigt många utlänningar och att väldigt många var väldigt tjocka. Detta noterades högljutt vilket bidrog till att vi inte stannade så länge.

Universeum, som jag normalt brukar kunna spendra väldigt många timmar i, klarades också av väldigt fort. Jens intresse för de olika djuren avgjordes mestadels av hur exklusiva de var på tallriken. I akvariedelen av universeum utstötte han vid ett flertal tillfällen glada tillrop såsom "MUMS!" och "OJ, den där fisken är jättegod!" samt "MUMS,den där fisken är JÄTTEDYR och Jättegod". Vissa fiskar var totalt ointressanta pga. deras oätlighet. Även i universeum noterade Jens att det fanns väldigt många väldigt tjocka människor.

På grund av att det inte fanns speciellt många ätbara djur i "Regnskogsdelen" betades även denna av väldigt fort. Jennie förundrades över att jag har så mycket gemensamt med aporna i parken. Denna slutsats grundade hon på att det överallt satt uppsatta sådana här skyltar.

Explora-delen av universeum klarades också av i rekordfart, och jag som hade sett fram emot att få experimentera lite på de olika stationerna. Ofta brukar de ha pysselhörnor där man kan bygga olika saker. Dessa hörnor brukar vara smockfulla med ungar som bygger värdelösa konstruktioner.... och mig. Mina konstruktioner brukar vara överlägsna och få små barn att börja gråta. Vid det här besöket fanns det dock inte tid för sådana utsvävningar men jag hann i alla fall med att tvinga Jennie att ta ett kul kort på mig.

Jag är över 30 och behöver inte vara tuff längre.....

Jens var hungrig efter att ha sett alla fiskar så nu ville han hem, titta på TV och äta lunch. Totalt sett tog allt bara 4 timmar från det att vi lämnade lägenheten tills vi kom tillbaka. På TV visades till Jens stora förtjusning golf. Jag gillar inte att titta på golf, det är tråkigt på riktigt.

Efter golfen lagade Jens en god medelhavssallad. Helgen gick fort och var helt bakfyllebefriad, det kändes konstigt, men hälsosamt. Jag kanske gör om det någon gång....

1 kommentar:

  1. Haha! Mums!! Synd att man inte fick smaka på maten han fixade till ju :P Men jag var väl för fet ändå LOOOL! Chao!

    SvaraRadera